EM-trofæet genbesøgte København

Sammen med en række europæiske lande er Danmark udvalgt som værtsland for Europamesterskabet i fodbold til juni.

I sommeren 1992 med Danmarks epokegørende og euforiske EM-guldmedalje blev Henri-Delaunay trofæet vist frem til tusinder af fejrende danskere på Rådhuspladsen.

Den 11. maj begyndte optakten til EM så for alvor, da trofæet var tilbage i København som del af UEFA’s officielle tour i samarbejde med Volkswagen, der er hovedsponsor af slutrunden.

En del af fremvisningen af trofæet kommer til at foregå på taget af elbilen, Volkswagen ID.3, som er blevet ombygget til lejligheden med en glasmontre på taget. ”Vi er rigtigt stolte af vores samarbejde med UEFA, hvor vi står for mobilitet og transport i forbindelse med slutrunden. 

ID.3 er vores seneste bud på en moderne elbil og taler direkte ind i mere bæredygtige løsninger, som også UEFA arbejder målrettet hen mod. Derfor er vi glade for både at være en del af trofækørslen, men også indgå som en central brik i transporten under slutrunden,” siger Mads Nør Lauvring, adm. direktør i Volkswagen Danmark. Trofæet besøgte i løbet af dagen både Cirkelbroen, inden den fortsatte videre ind til Rådhuspladsen.