Volkswagen nyheder på IAA 2017

Når den internationale biludstilling IAA i Frankfurt slår dørene op fra den 16. - 24. september, vil Volkswagens stand byde på et væld af nyheder, der omfatter alt fra back-to-basic køreglæde i up! GTI til fremtidens eldrevne crossover i form af I.D. Crozz II.

Volkswagen har igangsat en omfattende modeloffensiv indenfor SUV-segmentet med introduktionen af den nye Tiguan, Tiguan Allspace, Atlas (i USA), T-Roc og sidst på året den nye Touareg og i 2018 den Polo-baseret T-Cross. Men her stopper det ikke, Volkswagen vil yderligere udbygge rækken af SUV-modeller i det næste årti med introduktionen af I.D. Crozz – den første eldrevne crossover fra Volkswagen.

I.D. Crozz havde som konceptbil verdenspremiere på den internationale biludstilling i Shanghai i april 2017, men den er nu videreudviklet hen med en mere produktionsklar model kaldet I.D. Crozz II, der introduceres i 2020. Crozz II er bygget på Volkswagens nye MEB-platform, der bliver fundamentet for en helt ny generation af banebrydende elbiler. Den første kommer i 2020 og bliver en Golf-lignende fem-dørs hatchback, senere samme år kommer Crozz II og i 2022 ruller I.D. Buzz ud.

Crozz II fusionerer elegant SUV-egenskaber med design som en fire-dørs coupé, og en 225 kW stærk elmotor kombineret med et elektronisk firehjulstræk sikrer imponerende præstationer, optimalt vejgreb under alle forhold og en rækkevidde på op til 500 km (ifølge NEDC-normen). I.D Crozz II har i forhold til den første I.D. Crozz konceptbil fået et lidt ændret design, et nyt interiør og nye features som interaktiv stemmestyring, der kan bruges til åbne/lukke dørene eller aktivere I.D. Pilot-funktionen, der gør I.D. Crozz selvkørende.

Volkswagens nye sportslige T-Roc crossover havde verdenspremiere for mindre end en måned siden, og nu får den publikumsdebut på IAA, hvor den for første gang også vises i en sportslig R-Line-version. T-Roc glider ind i modelprogrammet under Tiguan og introduceres sidst på året i Danmark med et udvalg af seks TDI- og TSI-motorer (115,150 og 190 hk), der – afhængig af motorvariant – kan kombineres med 4MOTION-firehjulstræk og 7-trins DSG-gear.

Volkswagen har skruet op for sporten og præsenterer på IAA ikke mindre end to nye GTI-modeller, henholdsvis up! GTI og Polo GTI. En turboladet 1,0-liters 3-cylindret TSI-motor med 115 hk og en 6-trins manuel gearkasse forvandler up! til en ægte GTI, der klarer 0-100 km/t på blot 8,8 sek. og når en topfart på 197 km/t. Sportsundervogn og 17” hjul giver køreegenskaber som en gokart og detaljer som et læderbeklædt sportsrat og sportssæder med det karakteristiske ternede Clark-betræk giver den rette GTI-feeling bag rattet af up! GTI, der introduceres i Danmark i starten af 2018.

Den nye Polo introduceres i Danmark i midten af november og modelprogrammet krones med en GTI, der for første gang er udstyret med en 2,0 TSI-turbomotor – ligesom i Golf GTI. Med en motoreffekt på 200 hk/320 Nm er det den stærkeste Polo GTI nogensinde, og præstationerne er da også i særklasse med en 0-100 km/t-acceleration på kun 6,7 sekunder og en topfart på 237 km/t. Et XDS-differentiale sikrer optimal overførelse af motorkraften til asfalten, og Polo GTI fås med to typer af undervogne; en standard sportsundervogn eller en Sport Select-undervogn med elektroniske styrede støddæmpere, hvor føreren via køreprofilvalgsfunktionen (standard) kan indstille støddæmperne til sport eller normal-affjedring.

Til dem, der ønsker sig en Golf med en højere siddeposition og et mere fleksibelt og rummeligt interiør har Sportsvan siden 2014 været svaret på deres ønsker. På IAA har en opdateret Golf Sportsvan premiere og blandt nyhederne kan nævnes et skarpere design, de nyeste infotainmentsystemer med en op til 9,2” stor touchskærm i glas, en ny raffineret 130 hk 1,5 TSI evo-motor og nye assistentsystemer blandt andet en køassistent, der ved hastigheder på op til 60 km/t gør Golf Sportsvan næsten selvkørende i Stop-and-Go-trafik.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk